Voedingsadvies

Wat is het beste voer voor jouw hond? Dat wil je toch graag weten.

Ik help jou om meer grip te krijgen op de voeding van jouw hond en eventuele gezondheidsproblemen.

Samen bekijken we wat jouw hond nodig heeft. Je kan bij mij terecht voor allerlei vragen over de voeding.

Je wilt het beste voor jouw hond. Wist je dat voeding daarbij een cruciale rol speelt? Door te kiezen voor de juiste voeding, leg je de basis voor een gezond en gelukkig leven voor jouw hond Maar wat is de juiste voeding voor mijn hond? Kies je voor vers of voor een brok? En hoe maak je de voeding zo compleet mogelijk voor jouw hond?


Elke hond is uniek en heeft zijn eigen behoeften.

We zijn wat we eten!

En hetzelfde kan gezegd worden van onze huisdieren.
Een gezonde, op de leeftijd afgestemde voeding is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw hond een lang en actief leven heeft.


Voeding is maatwerk, elke hond is anders, is uniek.

Wist je dat voeding de basis is voor de gezondheid van jouw hond, nu maar ook later?

Gezondheidsvragen

Is uw hond niet helemaal fit? Dit kan te maken hebben met voeding!
Van pijn en gewrichtsaandoeningen tot stress:

KynoFlow biedt ondersteuning voor allerlei gezondheidsproblemen, inclusief, maar niet beperkt tot, alle onderstaande problemen.

Als hondenbaasje wil je natuurlijk het beste voor jouw hond. Maar soms kan het lastig zijn om te bepalen wat er precies aan de hand is als je hond niet helemaal lekker in zijn vel lijkt te zitten. Vaak kunnen gezondheidsproblemen bij honden te maken hebben met hun voeding.

Pijn zorgt ook voor stress. Chronische pijn zorgt niet alleen voor veel ongemak bij jouw hond, maar kost ook heel veel energie. Met voeding kunnen we het lichaam hier bij helpen, kunnen we de pijn verlichten. En met de juiste supplementen voor jouw hond kan de quality of life verbeteren. Dat wil  jij tot ook voor jouw hond?

Artrose komt niet alleen voor bij de ouder wordende hond. Ook jongere honden kunnen artrose krijgen door genetische redenen, verwondingen of de combinatie van overgewicht en te weinig oefening. Een algemeen symptoom van artrose is stijfheid en kreupelheid.

Als eigenaren kan je dan behoorlijk bezorgd zijn over wat er nog moet komen, hoeveel pijn je hond heeft enz. Een gezond gewicht, goede voeding en voldoende aangepaste beweging zijn een must voor een hond met artrose.

Verminder artrose klachten bij jouw hond!

Voeding en voedingssupplementen spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van jouw hond. Voeding kan zelfs een positief effect hebben op verschillende aandoeningen bij de hond.

Honden met artrose kunnen een lang, gelukkig en gezond leven hebben. Heeft jouw hond artrose of ken je iemand met hond met artrose, neem dan contact met mij op.

Zowel lichamelijke als emotionele stress kunnen de eetlust en spijsvertering van je hond negatief beïnvloeden. Denk aan verlatingsangst, een verhuizing, een nieuwe huisgenoot, onvoldoende mentale stimulatie, gewrichtspijn, gebitsproblemen of een onderliggende ziekte.

Heeft jouw hond regelmatig last van (te) veel ontlasting, dunne ontlasting of zelfs diarree? Dit kan duiden op problemen in het spijsverteringsstelsel. Mogelijke oorzaken zijn een voedselallergie of -intolerantie, een verkeerde voeding die niet goed verteerbaar is, of een bacteriële of parasitaire infectie zoals Giardia.

Samen kijken we naar de oorzaak van de dunne ontlasting of diarree. Pas als we dat weten kijken we naar de voeding. Kwalitatief hoogwaardige voeding is belangrijk. Voeding met veel dierlijke eiwitten, gemakkelijk verteerbare ingrediënten en prebiotica kan de spijsvertering ondersteunen. Ik help je daar graag bij.

Sommige honden vertonen vreemd eetgedrag zoals het eten van ontlasting (coprofagie), zand, gras of (kamer)planten. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een tekort aan voedingsstoffen, verveling, stress of een onderliggende medische aandoening.

In sommige gevallen kan het eten van gras of planten duiden op buikpijn of een verstoorde spijsvertering. Dan kan een aanpassing van de voeding nodig zijn.

Je mag nooit onderschatten hoe stressvol het is voor een hond om in een huis van de 21e eeuw te wonen. Het moderne leven, in combinatie met genetica en omgevingsfactoren, kan van angst een gelaagd probleem maken. We kijken naar alle aspecten van gezondheid, waaronder genetische mutaties, ontstekingen, intoleranties en darmgezondheid.

Is je hond of kat te zwaar of juist te mager? Beide situaties brengen gezondheidsrisico's met zich mee. Overgewicht verhoogt de kans op diabetes, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten en een kortere levensduur. Ondergewicht kan duiden op ondervoeding, een slechte opname van voedingsstoffen of een onderliggende ziekte.

Net als mensen kunnen ook honden last hebben van hun buik of maag. Symptomen kunnen zijn: boeren, oprispingen, overgeven, een opgeblazen gevoel, winderigheid of algehele lusteloosheid. Dit kan komen door het eten van bedorven voer of niet-verteerbare objecten, te snel of te veel eten, een voedingsallergie, maagzweer of ontsteking van het maagslijmvlies.

Geef bij buikklachten tijdelijk kleine, licht verteerbare maaltijden, maar geen gekookte kip met rijst. Voor langdurige oplossingen kan een hypoallergene of ingrediënt-arme voeding met een enkele eiwitbron uitkomst bieden. Gemberthee en gekookte venkel kunnen bijvoorbeeld de spijsvertering kalmeren en ondersteunen. Neem contact op als je voor jouw hond maatwerk wilt.

Giardia is een veelvoorkomende darmparasiet bij honden. Besmetting vindt plaats via besmet water, ontlasting of oppervlakten. Giardia kan hardnekkig zijn en moeilijk te behandelen.

Het is niet alleen noodzakelijk om de parasiet te bestrijden maar we moeten ook het immuunsysteem ondersteunen met een complete, goed verteerbare voeding én de darmwand herstellen. Neem contact met mij op voor een advies op maat.

Spijsvertering & immuniteit

Ongeveer 80% van de immuniteit ligt in het spijsverteringsstelsel van jouw hond. Spijsverteringssymptomen kunnen zo subtiel zijn als boeren, diarree, constipatie en problemen met de anaalklieren. Bij deze klachten kijk ik naar het totaal plaatje en pak ik niet alleen de symptomen aan.

Eén-op-één Consult

Maatwerk

Start het voedingstraject van jouw hond met een persoonlijk, vrijblijvend gesprek.

Het kiezen van de juiste voeding voor je hond is essentieel voor zijn algehele gezondheid en welzijn. Elke hond is uniek, en dat geldt ook voor hun voedingsbehoeften. Voeding is meer dan alleen maar kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige brok of KVV. Je moet ook rekening houden met de unieke behoeften van jouw hond en waar nodig de voeding aanvullen met specifieke voedingsmiddelen en -supplementen.

 

Ben jij klaar voor de volgende stap naar een gezonde en fitte hond?

Maak een afspraak voor jouw hond!

Start de voedingsplan van jouw hond met een persoonlijk advies en plan.

Plan hiernaast jouw afspraak of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via onderstaande button.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kan online een afspraak maken. Daarna ontvangt je per mail een uitgebreid intakeformulier. Deze nemen we tijdens de afspraak uitvoerig door. De afspraak kan bij mijn in de praktijk plaatsvinden of telefonisch.

Daarna zal ik het advies voor jullie uitwerken. In dit advies zit onder andere:

  • Passend voedingsadvies met overstapadvies
  • Functionele toevoegingen
  • Eventuele suppletie
  • Informatie over toxische belasting, zoals bijvoorbeeld vaccinaties, ontwormen ed
  • Preventieve ondersteuning

Elke situatie is anders, daarom kan ik van te voren moeilijk aangeven hoelang het traject voor jouw hond gaat duren. Het advies werk ik uit voor een periode van 6 tot 8 weken. Ik geef je ook aan wat de mogelijkheden zijn ná die periode. Het is dan aan jou of je samen met je hond door wilt gaan met de volgende stap.

Dit advies is maatwerk en het kost enige tijd om een persoonlijk advies voor jouw hond uit te werken. Het advies ontvang binnen een week na onze afspraak en per mail.

Veel gestelde vragen

Vóór ons gesprek vul je het intakeformulier zo volledig mogelijk in, vraag je de bijbehorende patiëntendossiers op bij de dierenarts, dierfysiotherapeut, gedragstherapeut e.d.

Tijdens ons intakegesprek geef je zo open en eerlijk mogelijk antwoord en stel je al je vragen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter en passend het advies voor jou en je hond wordt.

Indien nodig weeg je jouw hond wekelijks en houd dit bij op de gewichtstracker die je bij je advies ontvangt.

Via onze contactmomenten houd je me op de hoogte van de voortgang, het gewicht van de hond en andere informatie aangaande de gezondheid van jouw hond en de uitvoering van het advies.

Je trekt tijdig aan de bel als er problemen of veranderingen zijn.

Geef je volledige commitment aan het uitvoeren van het stappenplan.

Je krijgt van mij een uitgebreide, integrale analyse van de hond, de voeding en het gewenste resultaat.

Een op maat gemaakt advies voor jouw hond met geschikte voeding, snacks en supplementen.

Een uitgebreid verslag met daarin een duidelijk stappenplan.

Een het eind van het traject een afsluitend gesprek.

De afspraak vindt bij voorkeur plaats in mijn praktijk in Alkmaar. Dat geeft mij namelijk ook de gelegenheid om jouw hond live te zien. Mocht dit echter niet mogelijk zijn, dan is het ook mogelijk om de intake online te doen via Google meet. Je ontvangt hiervoor dan een link. Een telefonische intake is ook mogelijk bij uitzondering.

Elke hond en elke situatie is anders. Ik kijk naar wat jouw hond nodig heeft en wat er al gedaan is. Ik kijk vanuit een integrale/multimodale aanpak waarbij ik mijn kennis als voedingsadviseur, massagetherapeut, myotherapeut, pijncoach en kynologisch instructeur bundel tot een samenhangend advies. Je kan dus advies krijgen op het gebied van voeding, snacks, supplementen, massage, beweging, pijnbeheersing en opvoeding.

Ja natuurlijk! Het is heel belangrijk dat jij als eigenaar ook echt aan de slag gaat met de adviezen. Dat gaat niet werken als deze adviezen, om wat voor een reden dan ook, niet binnen jouw mogelijkheden en wensen liggen. Het kan echt wel zo zijn dat het voor jouw hond beter is om daar toch (hetzij tijdelijk) van af te weken. Dit zullen we dan ook bespreken en ik zal je uitleggen waarom dat dan zo is. Uitgangspunt blijft dat het uiteindelijke advies er een wordt die passend is voor jou, maar er vooral op gericht is om de problemen bij jouw hond op te lossen!

Na het gesprek ontvang je via whatsapp een digitaal betaalverzoek. Wil je liever een factuur per mail ontvangen? Geef dit dan even aan tijdens ons gesprek.

Ja hoor dat kan. Er kan altijd iets tussen komen. Wil je een afspraak verplaatsen? Dan kan dat tot 24 uur van te voren. Dit kan je zelf doen via het boekingsysteem, oftewel via de bevestingsmail die je automatisch ontvangen hebt. Dan kan je afspraak eventueel ook meteen verzetten. Lukt dat niet, dan is een whats appje ook mogelijk.

Wil je de afspraak annuleren? Dan graag 48 uur van te voeren in verband met alle voorbereidingen.

Bij geen afmelding of verzetting van de afspraak en je bent niet komen opdagen, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Nee, absoluut niet. Als massagetherapeut en als intergraal voedingsdeskundige werk ik ondersteunend aan dierenartsen en fysiotherapeuten. Mijn trajecten zijn géén vervanging van het advies of behandeling bij de dierenarts of fysiotherapeut.

Voor een goede aanpak werk ik juist graag samen met jouw dierenarts, zeker als er een medische oorzaak ligt achter het probleem. Een dierenarts is altijd nodig voor een goede diagnose, medicijnen, bloedonderzoek en dergelijke. Vraag altijd bij jouw dierenarts of hij open staat voor een samenwerking.

Staat jouw dierenarts niet open voor een samenwerking? Dan is dat heel erg jammer. Maar hoeft dat onze samenwerking niet in de weg te staan.

Helaas niet. Er zijn vele factoren die afhankelijk zijn van het succes van het advies traject. Je mag er van uit gaan dat ik me ten alle tijden volledig inzet voor een goed resultaat binnen jouw mogelijkheden. En ik hoop dat jij met diezelfde instelling aan dit traject begint.

Dat kan altijd. Mocht je meer tijd nodig hebben, of vaker contactmomenten willen dan kan je deze bij boeken. Wees je er wel van bewust dat we het traject in stappen gaan doorlopen. Met als uiteindelijke doel een voeding die blijvend gaat werken voor jouw hond. Extra contactmomenten kan je boeken door even een mailtje te sturen.

BCS Schaal

Is jouw hond te dik of misschien te dun? Bekijk het aan de hand van de Body Condition Score of BCS poster.

weeg hond
Hoe is de poep?

De ontlasting van jouw hond vertelt veel over zijn gezondheid. Download de poepposter om het te checken.

hond poept
De kleur zegt veel

De kleur van de ontlasting is vaak bruin, maar wat betekent het als het een andere kleur heeft? Download nu de kleurkaart.

poep kleur
Tanden poetsen

Een gezonde mond, is een gezonde hond. Hoe poets je de tanden van jouw hond? Download nu de stappen voor het poetsen.

tandenpoetsen

Meer lezen?

Onderstaande artikelen geven nog meer informatie over wat KynoFlow voor jouw hond kan doen.

Wat eet jij? En wat eet jouw hond?

Wat eet jij? En wat eet jouw hond?

Wat eten jullie? Wat eet jij? En wat eet jouw hond? Ken je dat? Je wordt van alle kanten bestookt met goede adviezen voor jouw hond. Social media staat er vol mee. Maar met al die goed bedoelde adviezen wordt het alleen nog maar lastiger om te kiezen. Voeding is de afgelopen jaren in de […]

Heb je nog vragen?

Stel gerust je vragen via het contactformulier.